Performance coaching

We zijn tijdens onze ontwikkeling als mens en als professional sterk geënt op presteren, béter presteren en ‘elke dag het beste uit jezelf halen’. Daardoor ligt de nadruk in de praktijk sterk op datgene wat we (nog) niet kunnen en zijn we onderweg vergeten wat onze persoonlijke kracht is en welke waarde we toevoegen omdat we een uniek mens zijn. We stralen zekerheid en kracht uit maar voelen ons er niet altijd zo bij. Of soms zelfs vaak.

Als coach help ik professionals thuis te komen bij zichzelf. We starten altijd met hernieuwd bewustzijn van jezelf. En die nulmeting ziet er altijd beter uit dan je vooraf had bedacht.

Wat wordt er van je verwacht en wat verwacht je van jezelf?


Mensen kloppen vaak bij mij aan als ze niet lekker in hun werk zitten. Soms blijkt dat ‘werk’ vervangen kan worden door ‘vel’, maar zeker niet altijd. Het gevoel dat je niet voldoet, het eigenlijk nooit goed kan doen en dat je het overzicht en uitzicht op verbetering uit het oog verloren bent, werkt als een energielek. Al pratend, vragend, tekenend en analyserend brengen we in kaart waar je in functioneren tegenaan loopt. Wat wordt er nou écht van je verwacht? Heb je dat gechecked? En nog belangrijker: wat verwacht je eigenlijk van jezelf? Vaak ligt zowel ‘het probleem’ als de oplossing dichter bij onszelf dan we denken.

Ik help je nergens vanaf, ik leer je ermee om te gaan

Je bent een uniek mens en professional die op zijn eigen wijze met de beste intenties zijn werk doet. Ik ga je dan ook niet leren hoe ‘je ergens vanaf komt’. Ik help je wel alternatieven bij jezelf aan te boren om ‘ermee’ om te gaan, wat hetgeen dan ook is waaraan je tegenaan loopt. Ik belicht de kracht die zit ónder die ene eigenschap waar je op dit moment last van hebt. Ik maak het mogelijk om prettiger en objectiever naar jezelf te kijken. Je gaat waarderen wat jij als authentiek mens nu al meeneemt in je professionele omgeving. Ik leer je beter om te gaan met die fasen waarin je jezelf in de weg zit. Daarmee is de weg vrij om vooruit te komen. De volgende versie van jezelf worden, daar gaat het om.