Ervaring

Sinds december 2016 werk ik als zelfstandige. In mijn werk als projectmanager en leidinggevende heb ik altijd aandacht gehad voor de mens en zijn ontwikkeling, zeker in tijden van verandering. Nu gebruik ik die ervaring (en mijn eigen ervaringen met verandering), om professionals te ontwikkelen. Verandering en ontwikkeling zijn dé momenten waarop het onderscheid tussen oud en nieuw gedrag cruciaal is om van jezelf het juíste te verwachten, dat is het beste. Ik heb er mijn werk van gemaakt om professionals en teams door die fase heen te loodsen. 

Vanaf december 2017 tot nu bedien ik Vossius Consultancy als coach en trainer. Tevens werk ik voor mijn voormalig werkgever Performation als coach. Daarnaast verzorg ik voor Vossius het training programma “professionele vaardigheden” ten behoeve van de ontwikkeling van de consultant. Deze serie trainingen geef ik ook in ziekenhuizen waar Vossius klant is.

Projectcoach en Performance coach
Sinds december 2017 werk ik samen met Vossius Consultancy. Vossius bestaat uit zowel ervaren consultants als jonge talenten.
– Ik ontwikkelde en implementeerde voor Vossius een performance cycle die past bij een consultancy- en detachering organisatie
– Ik begeleid diverse consultants en interim managers in hun projectvoering
– Ik begeleid mentoren in hun ontwikkeling als coach
– Ik begeleid individuen als coach in hun persoonlijke ontwikkeling
– Als trainer verzorg ik diverse professionalisering trainingen rondom thema’s als persoonlijk leiderschap, projectmanagement, stakeholdermanagement en organisatie sensitivitei

Projectmanager
Voor het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein werkte ik als interim verander- en projectmanager om de migratie van hun management informatie voorziening te begeleiden als gevolg van de implementatie van een nieuw zorg registratie systeem. Het ziekenhuis wilde meer uit hun data potentieel halen en de omgeving moest daarop worden aangepast. Als informatie ambassadeur was ik actief in het ziekenhuis om artsen en managers te ondersteunen bij het uitnutten en inzetten van data en informatie. Essentieel onderdeel was het begeleiden van het team om hen in de nieuwe situatie en organisatie een plek te geven, ze bewust en eigen te maken met nieuwe succesfactoren in hun functioneren.

Performance & People manager (februari 2015 – december 2016)

Performation fuseert in 2013 met het toenmalig Trag-PI. Vanaf dat moment maakte de organisatie een transitie door. Een cultuuromslag is nodig om de twee organisaties goed in elkaar te vlechten en de tegelijkertijd veranderde vraagstelling vanuit de klant te kunnen beantwoorden. Voor onze consultants is klant- en timemanagement hierbij essentieel. Hiërarchische aansturing moet plaats maken voor dienend leiderschap. Hiervoor is veel gedragsverandering nodig zowel bij de consultants als bij de leidinggevenden. Als people manager faciliteer ik deze transitie door consultants en leidinggevende te coachen. Verbinding creëren was het sleutelwoord.

Teammanager business intelligence (maart 2011 – februari 2016)

Het business intelligence team van Performation faciliteert Care en Cure organisaties in hun besluitvorming middels de inzet van gestandaardiseerde informatie oplossingen en aanvullende maatwerk rapportage omgevingen. Als leidinggevende borgde ik de organisatorische- en HR ontwikkeling van het team en trad ik op als account manager.

Daarnaast creëerde ik als adviseur met de klant een passende aanpak en roadmap, waarbij ik als projectmanager verantwoordelijkheid nam voor het succesvol realiseren van standaard- en maatwerk business intelligence oplossingen voor ziekenhuizen en zorginstellingen.

 

Team manager en Projectmanager
Bij i3 heb ik mij ontwikkeld tot senior BI consultant met als primaire focus informatie analyse enaudit- en adviestrajecten. Daarnaast ben ik projectmanager geweest van verschillende i3 projectenwaarbij i3 eindverantwoordelijk was. 

Ik heb bij i3 mijn people management kwaliteiten ontwikkeld in de rol teamleider en coach. In deze functie was ik verantwoordelijk voor het coachen en begeleiden van een groep van 8 BI consultants. Daarnaast droeg ik verantwoordelijkheid voor de beoordeling cyclus, welke bestaat uit het houden van doelstellingsgesprekken, het bewaken van de voortgang en de eindejaar beoordeling.

Lead Consultant Business Intelligence
De primaire focus bij Macaw lag vooral op de technische realisatie van business intelligence omgevingen.

Ik ben er in deze periode achter gekomen dat in mijn optiek business intelligence alleen succesvol kan worden geïmplementeerd indien het wordt geïnitieerd en gedragen vanuit de organisatie. Het creëren van draagvlak en het continue betrekken van opdrachtgever, stakeholders en ‘vaandeldragers’ binnen de organisatie is een van de belangrijkste functies van een consultant.

Business Intelligence Consultant
Bij Inter Access heb ik mij ontwikkeld van ontwikkelaar tot consultant. Ik heb zowel verschillende langdurige als kortdurende interim opdrachten uitgevoerd. Ik heb in deze periode zowel technische als functionele verdieping in mijn carrière aangebracht.

In heb bij Inter Access mijn focus verlegd van het ontwikkelen van rapportages naar backend oplossingen. Ik heb een waardevolle ontwikkeling doorgemaakt door datawarehouses te modelleren en in te richten door de inzet van adequate ETL processen: onmisbaar voor gedegen allround business intelligence kennis.

Mijn functionele ontwikkeling als consultant heb ik doorgemaakt door bij organisaties informatie analyses uit te voeren en advies te geven. Tevens heb ik hier mijn eerste projectleiding opdrachten gedaan en interim leiding gegeven aan een business intelligence afdeling. 

Business Intelligence Consultant
Bij Synergetics ben ik mijn business intelligence carrière begonnen. Als rapportage ontwikkelaar heb ik uiteenlopende opdrachten uitgevoerd en heb ik leren werken in projectteams maar ook als interim ontwikkelaar bij klanten op locatie. In deze periode heb ik de basisconcepten van business intelligence leren kennen.

Opleiding en training

2018

LIFO licentiehouder certificering

2016

IPMA-D project management certificering

2016

LIFO-model toepassing

2013

Scrum master, CIBIT academy

2010

Ik en de anderen, De Baak management centrum, Driebergen

2008

CBIP certificering, CIBIT-DNV

2006

Methode en technieken voor informatie analyse, ISES international

2006

The datawarehouse lifecycle in depth, Ralf Kimball University

2006

Persoonlijk ondernemerschap, Finia

2003

Prince II foundation, Good Sense

2003

Cognos BI Lifecycle, Cognos, Nieuwegein

1995-2000

HBO Personeel en organisatie, Christelijke Hogeschool Windesheim, Zwolle