Projectcoaching

Je bent toe aan die nieuwe stap, een volgend niveau in je functioneren. Je hebt het nu lang genoeg afgekeken en dan ineens krijg je die kans. Je mag het project zelf gaan leiden of de afdeling interim gaan aansturen. Het moment waarop je tijdens die belangrijke vergadering naar links kan kijken, naar de verantwoordelijke, is verdwenen. Je zit zelf links en bent nu verantwoordelijk. Er wordt naar jou gekeken. Deze veranderende dynamiek vraagt soms ook dat we de volgende versie van onszelf moeten ontdekken. De strategie van gister hoeft niet meer passend te zijn bij wat de nieuwe functie vandaag van ons vraagt. Ik help mensen in deze fase graag met het behouden van overzicht en het omgaan met deze nieuwe situatie.

Periodiek schuif ik bij je aan om 'moeilijke' vragen te stellen over je project of opdracht

  • Ik vraag je hoe goed je de opdrachtgever kent, of je met hem of haar in contact bent.
  • Ik wil weten wat de succesfactoren van je opdrachtgever zijn en wil weten hoe jouw opdracht daaraan bijdraagt.
  • Ik vraag je hoe je stakeholder omgeving eruit ziet en of je de stakeholders bedient op de manier die passend is.
  • Waar zit je persoonlijke twijfel in deze fase van je ontwikkeling en hoe wil je daarmee omgaan?
  • Al vragend, antwoordend en tekenend ontstaat de blauwdruk van de omgeving waarin je functioneert en welke belangrijke acties je hebt uitgezet of nog moet uitzetten.

Het beste wat je kunt worden is jezelf

Het resultaat is vaak dat je erachter komt hoe je op je eigen manier al krachtig bent en dat nog meer kan worden. Het resultaat is vaak dat je tóch nog wat zaken in je dode hoek had zitten waar je aandacht aan moet besteden. Maar het resultaat is altijd dat je een stap dichter bij jezelf komt. Je eigen, authentieke stijl ontwikkelt zich en naar links kijken is niet meer nodig.